Monday, March 13, 2017

THE UGLIEST THING IN YOU

photo taken by my dad credited to him 

People tend to appreciate flowers to love them to cherish them in many ways by petals to bouquet.
people tend to forget the back bone of the glowing comes from 
the role behind the closed doors
the supportive cast to keep the flowers bloom 
the one that needs to go through hell to bring out the best
the input of happiness

People focusing on output
on return they will get 
they take the prettiest thing in you and the sorrow they throw away

why.

The flowers cant be flowers without the leaves
The sky cant be the sky without the clouds
The perfection cant be the perfection without imperfection

And the happiness cant be the happiness with sadness.

im a bit offended  i thought i can be me i can cherish my flaws but when they see the real me they say 'this isnt you lisha' 

To the people whom may concern
im fragile im problematic ass i cant be good all the time i cant drown my anger because they know how to swim i cant hide from insecurity because they are living inside me and i cant break the sadness because in every happiness i take ill have to swallow sadness.

i cant force these things to go away i cant fight them . they have grown before i met you. stop feeding them. stop telling me something that makes them greater than me. stop pushing me .



Sunday, March 12, 2017

hi 2017

assalamualaikum

its been so long im not writting nor saying anything in here. this blog has been a part of me i wrote everything in here since i was sixteen now im 21 hueww almost 5 years already.
so heres a lil update of me
1.im just graduated diploma in investment analysis
2.currently doing nothing
3.work with my mom
4.funding myself to sydney
5.ive been outgrown my friends
6.i just broke up with my bf

ok dont shook..
since in highschool i guess i talk a lot about my besties in here i love them so much they just like the stars sparkling through my darkness far away yet so near.
but the stars doesnt always appear in the darkest cloud. they were hiding beneath the dark cloud.
and the dark cloud is my flaws.
for some reasons years of friendship i thought they would understand they wouldnt judge. But things happened. the stars no longer stars they no longer shining. im so afraid im so scared. But i take the courage to face my fear to know the stars to acknowledge why theyre shining so brightly.

And the sad thing is they arent the stars they just exploding ball of gas. Faking masquarating and a disease. im sorry i just cant take it anymore.

heres a friend ive been through everything ill do anything for her yet she cant help me out in a night.
heres a friend who talking behind me judging me like she never done anything wrong
heres a friend who is unrequited and wants me to repent and say sorry like i did a gigantic ass mistakes

im sorry i cant i have pride i can swallow this pain.

i cant believe by early 20 god has open the door of truth in everything
its okay im good im positively good.
im reserved i still have friends who is sincere and kind

i just want to say its okay to outgrown your friends its okay youre leaving its okay to be alone than being lonely with the wrong company

you have to take the urge everything will be beautiful afterwards.

i guess im too old for blogging hehe i want to do this !


heres a blue purplelish flower :)
bye peeps

Saturday, September 20, 2014

Universitassss

Assalamualaikum..

heelllo kelllo belllllooo aish dah berbulang dah ceq tak hupdate blog . sejak dri post lepas aku dah terus jadi tanggang memang dah tak ingat langsung yang aku ni ad pelihara sebuah blog . yep tahu tak de orang baca pun blog aku ni tapi aku nak sangat blog aku ni journal aku dari zaman sekolah menengah sampai lah aku dah kawin beranak pinak HA HA HA ! at least bila nak tahu kenangan lalu aku boleh la scroll blog aku ni .

jadi selepas SPM. maksud aku selepas result..  walaupun result aku agak lah kecundang tapi alhamdulillah aku bersyukur aku tak ada lah hebat mana tapi setakat ni result tu lah membantu aku meneruskan khidupan aku sekarang ni haaa. jadi aku dah jadi mahasiswa sisi universitas rotis rotas dah haaaa..  tapi sekarang pun dah nak habis sem dah HAHA aku baru update dah nak final dah ni pun oiii .. hahah

jadi aku sambung study aku di UITM DUNGUN TERENGGANU hehe DIPLOMA IN INVESTMENT ANALYSIS.

setakat ni okay lah jugak .. walaupun aku kena study acc balik tapi okay lah tu .

haaa jadi ni je lah nak habaq kat depa sumaaaaa !!! insyallah i will bringing more post in here as i want to make it as my journal haa nampaaak daaaaak hahahah .

environment di sini pun okay ada pantai boleh la aku jiwangg jiwang kalau aku kena repeat kaa memang berlagu tepi pantai la aku ! .

biasalah bila masuk tempat baru dapat kawan baru my coursemate and classmate are pretty fine . alhamdulillah banyak lah jugak membantu aku ni haa ala aku kan tak beraapa nak betul sangat tapi sedikit sebanyak diaorg la betul kan aku ni haaa.


so there she is ... ni roomate aku haa ekceli schoolmate aku . tak sangka pulak sekolah sekali blh masuk u sekali sebab aku dgn dia je batch maher yg perempuan dpt msuk sni huhu okaylah jugak takde la sesaat mana aku ni at least ad jugak lah kawan hehe then ad neeta and mimi . a room we shared 4 persons in it .

dan aku tak sempat nak amik gmbr dengan coursemates hahaha maklum la busy study tak sempat nak selfieeee hahahaha bodoh kalau percaya


ni gambar masa piii melaka !!! insyallah akan diupdate setelah sku selesai final niii ! tak zabar dah nak balik kelantan ! hui hui ok jam dah 3 am pwincess nak beradu dulu ! gooood morning !

Monday, April 21, 2014

dah lama

assalamualaikum

haip haip haip dah lama tak berjiwa di sini
dah lama tak mencurah di sini
dah lama tak cari ketenangan di sini
dah lama tak berbahagia di sini
dah lama aku tak kembali ke sini .

i was tooo busy mending my life sejak result eshpiem dah keluar i tend to be more silence . ye lah aku tak sanggup nak lontar satu perkataan pun except alhamdulillah .
sejak dari tu hidup aku agak lah tak berapa nak betul dah aku jadi lebih senyap malas nak senyum mungkin aku tak cukup kuat untuk hadapi alam dewasa .
satu per satu masalah datang aku bukan nak merungut tapi aku rasa aku dah tak tahan sangat sangat .
tapi allah telah kata dia tidak akan menguji seseorang itu di luar kemampuan hambanya .
setiap kali aku ditimpa musibah ayat itu selalu crossed aku punya minda .
dan sebab itu lah aku senyum there must be a hidden surprise besides this .
then here i am smiling for the world hehe .


selamat malam .

Wednesday, January 1, 2014

pe kabor due rhibu empot belash

assalamualaikum

mak aii awat awal sngt haha aku rasa macam percaya tak percaya tu macam was was eh betul ke hari ni dah 2014 betul ke ari ni aku dah 18 betul ke hari ni aku takyah nak berperang dengan jam leloceng nak gosok baju macam orang gila pastuh nak bangun pepagi gosok gigi urgh pastu pegi sekolah ! betul kah ini ya rabb ?

hahahhaahha *jetik lubang hidung*

betula hari ni aku dah macam separuh dewasa separuh je ok tak dewasa sepunuhnya lagi dek ketinggian aku memang cantaik je pagi ni aku tak yah dah nak mampuskan jam loceng dah tak payah dah nak gosok baju baju sekolah cukup lah 11 tahun aku buat benda alah tu hahaha

ok dah .

aku malas nak cite pasal sekolah .hihi

soooooo .. bila dah masuk tahun baru ni memamng bersemangat wajar lah semuanya nak baru azam baru cita cita baru kuikuikui tapi hampeh lah kalau setakat nak baru je tapi tak ada effort nak perbaiki kan yang lama memang mati hidup 7 keturunan pun tak dapat yang baru seh . *usap janggut*

jadi bagi orang yang kurangg bermnotivasi dan kesivikkan tahap sifar aku tak berazam sangat lah  . ko nak tahu nape ? sebab azam tahun lepas satu pun aku tak dapat nak buat lagikan nak tambah azam yang baru hahahahaa mati pucuk lah aku *ops*

lagi pun enam bulan pertama ni kehidupan aku dah macam penggangur yang berwibawa kerana hanya makan minum tidur bangun melabur kah kah kah tapi ko jngan ingat aku ni pemalas macam korang malas malas aku ni pun aku tolong mak bapak aku tau meniaga kat kodai haaa mana nak cari anak yang baik macam aku ni ! *kerut kening* hahhaa

tak ah in the meantime aku cari lah duit weh ko ingat mak bapak aku ni pemurah sangat macam sape ntah ppmpuan negro tuu ah oprah winfrey  ke  nak bagi duit kat aku memang tak ah kan lagi pun makan duit sendiri rasa nya jauh lebih sedap dari makan duit mak bapak hal ini demikian kerana duit sendiri ni kita boleh rasa ye peluh peluh siang malam berkerja jadi ada penambah perisa la siket rasa macam masam masam manis jew hiks

ok memang entry aku kali ni entah pape jerk .

sooo ko ingat tak tarikh 24/12/13 haaaa jangan jadi kura kura dalam perahu pura pura tak tahu ! aku berpantun siap berangkap haa brthday aku ahhh . tapi malangnya aku ingatkan brthday yang ke 17 ni ala ala sweet sixteen macam dalam mtv tu ghupenye hampah hangat hangat tahi ayam sungguh keh keh

takpelah tak sweet sixteen sour seventeen pun tak apa kadang kadang kelainan ah paling besh kui ayat pujuk diri sendiri .

ok berbekalkan memori yang tahun lepas *2013* moh la kita berthrowback bersama captain cantik lisha ye . hahaha

ok meh malam 24 tu yang aku ingat nye ahh elly whtsapp aku masa tu baru 11;30 tak silap memang 30 minit lebih awal dek takut beratur lah pasni nak wish ak hahaha berlagok ye ko lisha .


 yeayyyy elly surprised kan aku dengan ini masterpiece bagi aku ini lah art paling cecantikkk di dunia kui kui elly i love you more than you thoughttt !!!! hahaha ok sebanarnya aku ni kpork jugak maksud ak kpop hahaha aku tak minat banyak band pun top of my idols big bang after that exo 2 groups ni lah yang paling ku sanjung memang aku tak layan group lain sebab macam hampeh berpondan kahkahkah jahat meno mlut aku nih kang berang kpopperss yang lain kihkihkih 

saengil chukae tu lah elly tulis thank youuu ellyyy !

dan lepastu miya call aku hekhek memang on the phone ngnn aku je lah siap nyanyi lagi tapi takpela sebab dia kena off ke china lepas ni .. balik nanti hadiahkan aku lelaki hensem ye hehe

then lorna shasha kak saja farah pun call jugak then my only one dongsaeng shazlin memang tip top ah wishesh diorang aku baca nak memangis air mata darah kerana masih ada yang sayang ghupenye diriku ini hahaha then yatiii walaupun dia wish lambat skit tapi ok la aku faham dia tengah busy asalkan wish sudah kalau tak memang membara api api lautan pasifik keh keh keh

then pagi tu hm macam hari hari biasa plan awlnya aku nak masak spaghetti tapi kawan kawan aku semua xleh nak datang ramai yang off kl jadi berkubur lah private party aku then aku ajak si elly je lah makan makan hehe tu pun lewat petang ko tahu la aku ni kan memang siput sikit keh keh keh



berbekalkan semangat waja menujulah kitaorangg ke pizza hut jew . hahahahaha dua orang jew ok tapi kira ok ahh dari celebrate sengsoranggg




bersama kengkwan pelahap ngeh negh just pizza spaghetti garlic bread mushroom soups chicken wing fruit cake and mini pavlovaaa just costs rm 40 hinggit haa murah kangg jimat budget aku ni lah keuntungan private party jimat,selamat dan menyedapkan keh keh keh


and after all spaghetti entah pape entah nama aku tak sempat nak hafal rasa sedap tapi agak berminyak lah dan pedas bagi aku biasa je dah la udang kecil je tapi portion dia agak ok lah memag kenyang aku terpaksa tahan waiter bawak balikk hihi ingat ye motto utama kita kejimatan !

dan bila pegi piiza hut memang super supreme je aku order aku memang pantang recipe baru baru pizza punya hampeh ah tak sodap langsungg !

and the pavlova the price was rm 6.70 rasanya sangat mengecewakan aku ingat kan cute cinonet ghase sedap haha ghupanya hampeh pavlova ni manis sangat kalau aku makan ni memang kena tahan masuk hospital emrgency disebabkan kadar gula yang tinggi dalam darah jadi pengajarannya dont judge a book by its cover keh keh tengok walaupun kecutetan pavlova menggoda mata aku , aku tetap boleh kritik macam juri master chef tauuu kehkehkeh

dann fav part is the cake elly belanja hehe memang sedap sangat bawak balik rumah memang licin ah kesedapan nye bercampur dengan orang belanja memang luar biasaaa !!!! hahaha

ok lah aku nak caaaaau dulu jap gi nak post review kasut kak sajaaa pulak !! moga tahun baru memberikan kita rezeki dan kebahagiaan aminnn abaaai











Thursday, December 19, 2013

saaaaaa ull matez

assalamualaikum

lehai semangat nak memblog dah makin membara bara macam tahi unta kui kui kui . tapi sebenoenya takde mende nak cerita pun tapi aku dah bosan tahap moksya mana tak nya hidup aku hari hari dah macam penggagur terhormat makan minum tidur disuap matlamat hidup aku cuma bangun mandi makan dan melabur ok melabur ? memberak bunyi teruk sangat jadi melabur lah nampak cutez sikit teehee

jarang aku tulis entry yang berintipati selalunya entry aku macam harem punya cerita membobel entah apa apa macam lawyerr buruk hiks . tapi begitulah hakikat nya i bukan cam uolssz banyak storry morry sobss

tapi malam yang dingin lagi sejuk yang membeku tulang ni wa ghase nak update psl teman teman gua ! hahah ok .



dah lima tahun aku kenal mereka pahit manis masam masin memang telan bersama sama sampai tercekik dah tekak ni tapi begitulah apa kata orang tua tuu hidup tanpa kawan umpama mati tanpa saksi huauhauhaua . hamek ko aku dah pandai berpuisi dah sekarunx

jadi dalam masa lima tahun aku dah banyak tahu dalam ke luar ke depan ke belakang kawan kawan aku ni . masing masing memang lengglaain karekter nye sigh . tapi bila gabung skali kami akan melengkapi antara satu sama lain . yang mana kurang yang tu bantu jadi sempurna lah friendship ni .


jadi diaorang lah bantu aku bila aku lemah . semua bantu aku . kasih sayang aku sama rata tak ada kurang tak ada lebih cuma ko je yg ghase aku pilih kasih tapi senanya aku tak . tapi bila kadang kadang aku senyap aku menyendiri aku tak cakap sepatah ayat tu maknanya aku marah tak lah marah cuma aku nak ko paham aku ni cuma manusia memang tak sempurna ko mntak aku nak jadi perfect macam miranda kerr ke macam barbara palvin ke memang lew aku tak leh .

sepangjang persahabatan aku jadi diri aku sendiri aku keluarkan flaws aku bia korang terbiasa dan dapat terima aku .




sebab aku ni macam lipas je hahahaha menggerikan bila keluar depan mata tapi senanya aku tak membahayakan cuma menggelikan kahkahkah ngotor ayat ko lisha

jadi konklusi entry aku nye aku cuma nak cakap terima kasih segunung himalaya kerana sudi jadi kawan kawan aku huahuahua sebab aku ni a loner senanya jadi ada diorang dalam hidup aku ni x la kesunyiaan untuk aku menempa hari hari baru kui kui kui

aku rasa aku tak perlu mensi nama nama diorang haha cuba ko buka old old old old post aku sumenyee owang same je mendampingi aku dan aku rasa nama diorang pun dah penuh dalam blog aku ni sampai boleh cantum buat satu perenggan .


aku tak mintak lebih aku mintak moga moga kawan kawan aku semua ni hidup bahagia di dunia dan di akhirat . senyum mereka dah cukup buat aku gembira . bila highschool ni ko memang akan jumpa dengan berjuta spesis manusia yang tak prnah ko jumpe . jadi supporter listener memang penting nak bantu ko .

bully ke pasal kawan rampas bf kawan dan semua jenis setan akan  ada . dan kat situ ko cuma ada tuhan ngn kengkawang je . takkan lah kau heart broken depa nk pi cita ka pengetua ka cikgu ? . jadi cari lah teman sejati sehidup semati someone that will always be there no matter how broken you are .

sebab aku percaya setiap orang di dunia ni tuhan memang wajib kasi soulmate seorang yang akan faham ko seorang yang akan lead . sebab kita semua ada flaw ada kelemahan jadi soulmate lah melengkapkan kelemahan kita untuk menjadi orang yang terbaik keh keh keh .

jadi cukup lah . aku rasa aku bercakap banyak gila ini malam . haha jadi ini je lah entry aku yang paling berintipati setakat ni aku ghase lew . haha

makin hari aku makin sayang je belog aku ni haha . entahlah .
tapi blog aku pun one of my bestfriend biarpun aku bercakap sengsorang dalam ni tapi aku puas gila bila ak publish sesuatu entry.

so guys ! goodnight aku nak layan movie ah hehe .










Monday, December 16, 2013

se-ko-lah

Assalamualaikumzzzzzzz

dah berabad ghasenye tak diupdatekan belogg gua yang dah uzur ni . rasa cam jakung je nak tulis banyak sanagt ceritanya tapi tak tahu gimana mahu nulisnya kehkehkeh berbohong nye aku

and i just wanted to say is i just passes the freaking eshpiem  ghase macam aman damai je hidup aku makin makin hari ni ! ye lah aku tak perlu nak guna otak aku yang kosong ni diiisikan dengan mende mende shekolah ni aku dah muak dah rasa macam nak lari ke hujung dunia sebab nak lari dari sekolah ! woh hahaha

i was bad in there and i guess semua orang dalam sekolah aku tu memang dah menyampah tahap gila nak jadi babi dah sebab tengok muka aku yang cun tak cun nih neghneghengeh peghasan je lebih
tambah tambah i got so many failures in my last examination hahahaha teghuk mena mena doh ni

but it feels better when you let out everything that you have learn haha maksud aku macam ok la belajar 5 tahun belajar dan belajar hahah tapi aku tak belajar lah aku tidur dalam kelas ponteng hahahaa i was really bad i told you

tapi school taught me many lessons of life contaahnya dalam hidup ni semua tak datang bergolek ke menayang ke semua kena ada effort kalau nak hidup ye lah aku ni memang malas tahap tenggiling ! tapi makhluk allah sekeliling aku ni memang banyak sangat tolong aku nih dari takde jiwa ke ada jiwa nak belajar and it was my favorite all the time teacher yess almost the whole batch love her teacher suhaiza .

 


she showed me the right track of life and she really reminds me of my dad haha aku pun tak tahu napeee
when she told me 'belajar itu amanah allah and you as a student you have to take the responsibility'
dari situlah aku mula nak sedar and mase tu aku rase dah habis trial tak silap hahaha for the god sake aku menangis punyalah nak banjir satu makmal kimia . words cant describe betapa berharganya dia dalam hidup aku . ye lah mane taknye aku memang banyak fail masa rasa macam nak jatuh nak mati nak bunuh diri semua syaitan datang mase nak menagmuk semua ada tuhan lah tahu apa yang aku study tak masuk sigh ni la pembalasan nya and it was the worst nightmare in my life that i wont repeat anymore .


and bunch of thanks to pengetua and all the teachers either they taugh me or not tolong aku masa genting walapun aku banyak buat salah alhamdulilah some of them already forgave my mistakes and masa majlis izin ilmu pun i got a big hug from teacher zamani and that was amazing hahaha dan cikgu fizik i could see his eyes was about to cry . i wont forget it .

aku tahu aku cerita ini panjang korang mane duk kenal cikgu cikgu aku ni hahaahah xpela aku cuma nak luahkan and blog is the only place !!!





teacher hanannn ! i adore her damn much !! hahaha her quote is 'bukan senang nak jadi senang bukan susah nak jadi susah' and gambar ni masa prom haha prom lah sangert ni dinner the senior year student at renaissance hotel and ill update soon dinner ni ahhahaa

ok lah dah banyak sangat aku membobel entah apa apa . insyallah doakan kerajinan aku ye nak update hahahaha ok a-d-i-o-s tenenenene